www.CLICK4CRETE.gr



 Εμβάθυνση της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο στην Ουκρανία συνιστά η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει πολεμικό εξοπλισμό εντός της ημέρας στον Ουκρανικό στρατό. Πρόκειται για μια επιθετική κίνηση, η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά και κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που χρειάζεται να υπάρξουν για άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής και των εχθροπραξιών.


Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τις χώρες της ΕΕ, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.


H απόφαση της Ελλάδας να στείλει φονικά όπλα ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη μιλιταριστική στροφή των χωρών της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό πολεμικό υλικό περιλαμβάνει πυρομαχικά, τυφέκια τύπου «καλάσνικοφ» και εκτοξευτές-αντιαρματικά όπλα


Είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή όπλων θανάτου συνδέεται με τη λεγόμενη ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για  το ιατροφαρμακευτικό  υλικό που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και επιπλέον φάρμακα, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.


Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η υπεύθυνη των διπλωματικών αποστολών του Μαξίμου Άννα-Μαρία Μπούρα.

https://prin.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη