www.CLICK4CRETE.gr

 

rakomelo

Το ρακόμελο παρασκευάζεται συνδυάζοντας την ρακή με μέλι και διάφορα μπαχαρικά,

 και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα.

Υλικά

->  100ml τσικουδιά

-> 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)

->  2 ξυλάκια κανέλας

->  3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι.

 Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι.

 Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

 Στην υγεία σας!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη