Τόφου είναι ένα είδος τυριού, το οποίο όμως δεν είναι ζωικής προέλευσης, δηλαδή δεν φτιάχνεται από κανονικό γάλα.
Επομένως δεν πρόκειται για γνήσιο γαλακτοκομικό προϊόν, αλλά για ένα υποκατάστατο τυριού.
Το τόφου φτιάχνεται από γάλα σόγιας, και μάλιστα με διαδικασία απόλυτα όμοια με αυτήν της τυροκόμησης, δηλαδή της παρασκευής του τυριού.
Πολλές φορές, εκτός από γάλα σόγιας μπορεί να περιέχει και άλλα φυτικά γάλατα, ενώ συχνά έχει και ξηρούς καρπούς με πιο διαδεδομένο από όλους τα κάσιους.
Το τόφου είναι ένα χρήσιμο βοήθημα/υποκατάστατο για όσους είναι χορτοφάγοι ή απλά θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση τυριού και άλλων ζωικών προϊόντων ή παραγώγων.
Επίσης, τα τυριά αυτά είναι πολύ χρήσιμα και σε περιόδους νηστείας, μιας και είναι απολύτως φυτικά, οπότε μπορούν να καταναλωθούν άφοβα
Δημοσίευση σχολίου