www.CLICK4CRETE.gr



Νεοφυής επιχείριση είναι ένα νέο σχετικά είδος επιχείρισης και επιχειρηματικότητας που γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια.


Στην ουσία είναι αυτό που λέμε επιχειρήσεις start-up, δηλαδή που μόλις έχουν ξεκινήσει. Άλλωστε και ετυμολογικά η λέξη νεοφυής σημαίνει αυτό ακριβώς, αυτήν που μόλις δημιουργήθηκε (κυριολεκτικά αυτήν που μόλις φύτρωσε).

Το αντικείμενο αυτών των επιχειρήσεων, που στην ουσία είναι μια επιχειρηματική ιδέα, πρέπει να είναι αρκετά πρωτότυπο, δηλαδή να μην έχει ξαναγίνει, και να έχει και πρακτική χρησιμότητα προκειμένου να πείσει πιθανούς επενδυτές να επενδύσουν τα χρήματα τους στην ιδέα.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν μια σειρά από προνόμια που έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν νέους ανθρώπους να ανοίξουν την δική τους επιχείριση και να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις συνήθως δεν παίρνουν κρατική επιχορήγηση ή κάποια άλλη βοήθεια, αλλά μόνο χρήματα από ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι πίστεψαν στην ιδέα και περιμένουν ότι θα πάει καλά και θα βγάλουν κέρδος.

Συνήθως ο όρος νεοφυής επιχείριση αναφέρεται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τεχνολογικές εφαρμογές ή που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο.




https://ti-einai.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη