Όλοι αναγνωρίζουμε την πάπρικα ως ένα από τα πιο νόστιμα μπαχαρικά παγκοσμίως. Εντούτοις, η πάπρικα είναι κάτι περισσότερο από ένα εύγευστο καρύκευμα.
Διατροφική αξία
1 κ.σ. πάπρικα περιέχει περίπου:
Θερμίδες: 20 θερμίδες
Υδατάνθρακες: 3,8 gr
Πρωτεΐνες: 1 gr
Λιπαρά οξέα: 0,9 gr
Φυτικές ίνες: 2,5 gr
Βιταμίνη Α: 3.560 IU (71%)*
Βιταμίνη Β2: 0,1 mg (7%)*
Βιταμίνη Β3: 1 mg (5%)*
Βιταμίνη Β6: 0,3 mg (14%)*
Βιταμίνη C: 4,8 mg (8%)*
Βιταμίνη Ε: 2 mg (10%)*
Κάλιο: 158 mg (5%)*
Σίδηρο: 1.6 mg (9%)*
*Ποσοστό Ημερήσιας Συνιστώμενης Πρόσληψης
Τύποι πάπρικας
Στο εμπόριο θα βρούμε 3 είδη πάπρικας.Γλυκιά: Έχει ήπια γεύση που μοιάζει με αυτή του κόκκινου πιπεριού. Η γλυκιά γεύση της, την έχει κατατάξει στη λίστα με τα πιο δημοφιλή συστατικά, ενώ χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις συνταγές που απαιτούν προσθήκη οποιουδήποτε είδους πάπρικας.
Καυτερή ή γλυκόπικρη: Παρασκευάζεται από μείγμα γλυκιάς και καυτερής πάπρικας. Η γεύση της θυμίζει αρκετά, αυτή της πιπεριάς τσίλι.
Καπνιστή: Παρασκευάζεται από πιπεριές που καπνίζονται σε ξύλα. Η γεύση της εξαρτάται από το είδος της πιπεριάς που χρησιμοποιείται. Μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή/γλυκόπικρη.
Οφέλη
*Πλούσια αντιοξειδωτικά
*Βοηθά στην αντιμετώπιση αυτάνοσων νοσημάτων
*Διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες
*Βοηθά στη διατήρηση υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέντε κόλπα για σιδερωμένα ρούχα χωρίς σίδερο
Πώς να κάνετε τις πετσέτες σας να μυρίζουν όμορφα
Τα θαυμαστά οφέλη του πράσινου σαπουνιού
Δημοσίευση σχολίου