Υλικά:
1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
475 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
5-6 κόκκους μαστίχα
Σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαστίχα που έχουμε διαλύσει μαζί με λίγη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 38×28 εκατοστών.
Χαράζουμε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.
ΠΗΓΗ:neakriti.gr
Δημοσίευση σχολίου