www.CLICK4CRETE.gr

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Σητείας, που επλήγη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, που σημειώθηκαν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.




Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Συγκεκριμένα, η απόφαση υπεγράφη σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.


Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί η χρηματοδότηση των 400 χιλ. ευρώ προς το Δήμο Σητείας, για τις άμεσες πρώτες ανάγκες και 500 χιλ. ευρώ θα δοθούν από το υπουργείο Ναυτιλίας, για την κάλυψη δαπανών εξοπλισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της ύδρευσης.


«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία με το Δήμαρχο να επισκεφθούμε το Λιμάνι, όπου μετά από τεχνική έκθεση που θα καταθέσει ο Δήμος Σητείας, προς το υπουργείο Ναυτιλίας, θα καλύψουμε το κόστος ώστε να απομακρυνθούν φερτά υλικά και να καθαρίσει το λιμάνι» σχολίασε ο κ. Πλακιωτάκης ενώ συμπλήρωσε πως αύριο θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή Αρωγής, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις.


«Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε πολύ σύντομα ο Δήμος να ξαναζήσει στην καθημερινότητα του. Άρα το στοίχημα, είναι να κινηθούμε γρήγορα και άμεσα. Ήδη οι πρώτες χρηματοδοτήσεις έχουν υλοποιηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και η απόφαση είναι υπογεγραμμένη στο Δήμο» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.


Επιπλέον, ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε πως θα χρηματοδοτηθεί ειδικός τεχνικός σύμβουλος ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ανάθεσης των διαγωνισμών.


Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τις Αρχές, που βρέθηκαν στην πληγείσα περιοχή της Σητείας λέγοντας πως είναι πολύ συγκινητική και η αλληλεγγύη του κόσμου. «Η αλληλεγγύη που βιώνουν εδώ – και το γνώριζα αφού εδώ μεγάλωσα – είναι συγκινητική. Απλοί πολίτες μέχρι φοιτητές, όλοι στο δρόμο να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη