www.CLICK4CRETE.gr

ΚΡΗΤΗ


 Οι Αρχάνες αποτελούν ένα χωριό έκπληξη, σε απόσταση μόλις 14 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και 7 χλμ. από το περίφημο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού.


Βραβευμένες ουκ ολίγες φορές -το 2019 είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα του CNN Travel με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά, ενώ έχουν βραβευτεί και σε διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ένωσης για την οικιστική τους ανάπτυξη


Χτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων, στο βορειοανατολικό άκρο της κοιλάδας του Γιούχτα, η κωμόπολη αποτελεί πρότυπο παραδοσιακό οικισμό και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το πολύχρωμο ψηφιδωτό καλαίσθητων σπιτιών, μουσείων με ευρήματα των Μινωικών-Βυζαντινών χρόνων και εκθέματα λαογραφικής τέχνης, κτιρίων εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και βυζαντινών εκκλησιών που αντικρίζει κανείς εδώ.


Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα από τα αρχαιότερα πατητήρια στον κόσμο και ότι η περιοχή εξακολουθεί να παράγει εκλεκτό –και βραβευμένο– κρασί.


Εκτός από τη γνωστή και φημισμένη κρητική φιλοξενία, οι επισκέπτες στο χωριό μπορούν να απολαύσουν και τη φύση της περιοχής. 


Πεζοπορία στον θρυλικό Γιούχτα –το οποίο μοιάζει να έχει τη μορφή του Δία που κοιμάται– αλλά και στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, μέσα από το Συλλαμιανό φαράγγι.


Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε   Ε Π Ι Σ Η Σ

===ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ)

====Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Ηράκλειο)

====Τα Αστερούσια Όρη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη