www.CLICK4CRETE.gr


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας :«Μετά την στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ των, υποστηριζόμενων από τη Ρωσία, συριακών δυνάμεων και της Τουρκίας, η Ελλάδα σφράγισε τα εξωτερικά της σύνορα: 





Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Bild, η κυβέρνηση στέλνει 50 πολεμικά πλοία στα ελληνικά νησιά για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Δέκα ελικόπτερα θα ασφαλίσουν τις ροές στην ξηρά (Έβρος)». 

  Η Bild που επικαλείται ανώτερο μέλος της κυβέρνησης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επισημαίνει επίσης: «Την Παρασκευή το απόγευμα η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της με την Τουρκία: Όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για όλους».  

 


Το δημοσίευμα αναφέρει πως «λόγος για τα μέτρα αυτά είναι η απειλή από την Τουρκία», επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ που νωρίτερα ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα προς Ευρώπη, λέγοντας πως «η πολιτική της Τουρκίας στο προσφυγικό παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της».

 Πηγή: www.lifo.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη