Υλικά
120ml γάλα
400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6-7 γκοφρέτες
100γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
360ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
Διαδικασία
Σε μπεν μαρί ρίχνετε τις σπασμένες γκοφρέτες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψη τους. Με τη μαρίζ σπάτε τα μεγάλα κομμάτια.
Σε φόρμα διαμέτρου 26εκ. στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα της γκοφρέτας.
Βάζετε στο μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει, για 15 λεπτά.
Χτυπάτε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και να βγάλουν τα έλαια τους. Κάνετε μια παύση για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναχτυπάτε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν μια υφή όπως του φυστικοβούτυρου με κομματάκια.
Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ, με το εξάρτημα που μοιάζει με αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε τη σοκολάτα και προσθέτετε και την πάστα από τα φουντούκια. Με απαλές κινήσεις ανακατεύετε το μίγμα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ή κουτάλα.
Μεταφέρετε την κρέμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, διακοσμείτε με λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια γκοφρέτας και ψιλοκομμένα φουντούκια.
ΠΗΓΗ:olivemagazine
Δημοσίευση σχολίου