www.CLICK4CRETE.gr


Υλικά
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ βούτυρο λιωμένο
2 κρόκους αυγών
200ml γάλα
1 πρέζα αλάτι






Για τη γέμιση: 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
50 γρ μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο

Για το σερβίρισμα:
 60 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά τυρί κρέμα
½ κουταλιά βούτυρο μαλακό
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση







Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκατ και στρώνουμε με λαδόκολλα

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα με μια πρέζα αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών, το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε να ενωθούν. Ανακατεύουμε και τα στερεά υλικά να πάρουμε μια μαλακή ζύμη

Σε αλευρωμένη επιφάνεια γυρίζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο 30x25 εκατοστά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολάκι και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ίσες φέτες.

Στρώνουμε στο ταψί και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο. 

Προσθέτουμε δυο κουταλιές ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αν το γλάσο δεν έχει ροή, προσθέτουμε λίγο νερό.

Ραντίζουμε τα ρολά κανέλας και σερβίρουμε


Πηγή: iefimerida

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη