Το αμυγδαλέλαιο αποκτάται από αποξηραμένα αμύγδαλα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες.
Χρησιμοποιείται κυρίως ως καλλωπιστικό προϊον, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μαγειρική. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Κ, ιχνοστοιχεία -ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο- ενώ είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και σίδηρο.
Μάλιστα, το βρώσιμο αμυγδαλέλαιο, το οποίο παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική. Είναι πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό βελτιώνοντας την υγεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα κουταλάκι του γλυκού παρέχει 26% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε.
Επίσης, ενισχύει τον οργανισμό, ως εξής:
Καρδιά
Λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL). Βελτιώνει τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μέσω του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και τη φλεγμονή, ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς.
Έντερο
Το αμυγδαλέλαιο θεωρείται ήπιο καθαρτικό, που μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, ενώ μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού καθημερινά, είναι αρκετά για να ενισχύσουν την υγεία της ουροδόχου κύστης και να βελτιώσουν τη λειτουργία του εντέρου.
Απώλεια βάρους – Μαλλιά και δέρμα
Περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών. Επιπλέον, προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, ενώ ανακουφίζει από τον κνησμό και την ερυθρότητα. Ακόμη, αποτελεί βασικό συστατικό για προϊόντα ντεμακιγιάζ, αντηλιακά και κρέμες για τα μαλλιά.
Το μασάζ με αμυγδαλέλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το ξηρό και θαμπό δέρμα, κάνοντάς το να μοιάζει πιο λείο και λαμπερό.
Εάν θέλετε να το βάλετε στο φαγητό σας, μια ιδέα είναι να προσθέσετε λεπτές φλούδες αμυγδάλου σε ψημένες τροφές, όπως τα μπισκότα, το ψωμί και τα muffins.
Τα σπιτικά δημητριακά γίνονται απολαυστικά όταν συνδυάζονται με αμυγδαλέλαιο. Τέλος, το ψητό αμυγδαλέλαιο έχει ισχυρή γεύση ξηρών καρπών και μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, ζυμαρικά και σούπες.
ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr
Δημοσίευση σχολίου