www.CLICK4CRETE.gr



Η παραδοσιακή συνταγή «ψωμί με λάδι» που τη συναντάμε σε όλες τις χώρες της Μεσογείου εμπλουτίστηκε με τη τομάτα όταν αυτή εισήχθει στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και είναι ένα σνακ χαμηλό σε θερμίδες και εξαιρετικό για την καρδιά!


Το ψωμί με τομάτα είναι ένα υγιεινό και γευστικό μικρό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι χαμηλό σε θερμίδες – αποδίδει 215 θερμίδες ανά μερίδα 110γρ. – γεμάτο βιταμίνες και εξαιρετικό για την καρδιά.

Κάθε μερίδα καλύπτει το 10,8% της ημερήσιας απαραίτητης ενέργειας.

Το ψωμί με τομάτα, Pa amb tomaquet όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Καταλονίας είναι μια φέτα ψωμιού – ψημένη ή όχι – με μισή ώριμη ντομάτα, καρυκευμένο με ελαιόλαδο και αλάτι.

Παραδοσιακά τρωγόταν με ρέγγα από πάνω και αποτελούσε γεύμα των αγροτών.

Παλαιότερα γινόταν με φέτες από καρβέλι αλλά  πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθούν φέτες από μπαγκέτες.

Η παραδοσιακή συνταγή «ψωμί με λάδι» που τη συναντάμε σε όλες τις χώρες της Μεσογείου εμπλουτίστηκε με την ντομάτα όταν αυτή εισήχθη στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα.

ΠΗΓΗ:ygeiamou.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη