Υλικά
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος
4 μπανάνες
χυμό από ½ λεμόνι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για τη ζύμη
400γρ. αλεύρι σκληρό
100γρ. σιμιγδάλι
375ml νερό
10γρ. μαγιά φρέσκια
10γρ. αλάτι
50ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ανακατεύετε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακιά και λεία ζύμη. Την καλύπτετε και την αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη, τα απλώνετε με τα δάχτυλα σε τέσσερα λαδωμένα ταψάκια και αφήνετε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Μοιράζετε τη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη στα ταψάκια και απλώνετε τις ροδέλες της μπανάνας. Ψήνετε τις γλυκές πίτσες στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 10-15 λεπτά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
ΠΗΓH:olivemagazine.gr
Δημοσίευση σχολίου