www.CLICK4CRETE.gr



Το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στις 12.00 από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του Πάρκου, και τον Πρόεδρο της TEZ TOUR Hellas, Δημήτρη Χαριτίδη, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με το Δήμο.




«Η πρωτοβουλία μας αυτή είχε μόνο θετικά αποτελέσματα καθώς πλέον σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς της Ρωσίας η προτομή του Γιούρι Γκαγκάριν είναι ένας από τους 10 λόγους για να επισκεφτεί κάποιος το Ηράκλειο!» τόνισε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο Γενικός Διευθυντής της TEZ TOUR Μανώλης Απλαδενάκης προσθέτοντας ότι "με έξυπνες και ανέξοδες κινήσεις το Ηράκλειο και η Κρήτη συνολικά μπορούν να γίνουν ελκυστικοί προορισμοί για τους τουρίστες".

Η τοποθέτηση της προτομής το 2016, ήταν μια ιδέα της TEZ την οποία αποδέχτηκε ο Δήμος Ηρακλείου, και είναι "ένας τρόπος να προωθήσουμε το Ηράκλειο και το νησί, να δώσουμε στους επισκέπτες μας περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος για να μας επισκεφτεί'.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία πέντε εν ενεργεία Ρώσων κοσμοναυτών οι οποίοι για συμβολικούς λόγους θα φυτέψουν μια ελιά με αφορμή το γεγονός ότι όλοι οι αστροναύτες και κοσμοναύτες, φυτεύουν πάντοτε ένα δέντρο την παραμονή της εκτόξευσής τους από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν. Η...ιδέα όμως δεν σταματά εκεί, ούτε περιορίζεται στη Ρωσία.

 Όπως εξήγησε ο κ. Απλαδενάκης "από εδώ και πέρα όποτε έρχεται στην Κρήτη ένας κοσμοναύτης - οι οποίοι προτιμούν το νησί για την αποκατάστασή τους - θα φυτεύει μια ελιά και θα μπαίνει μια πλακέτα με το όνομα του. Στόχος μας είναι σε λίγα χρόνια από σήμερα να έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό πάρκο με ελιές στον Καράβολα, που θα έχουν φυτέψει οι κοσμοναύτες".

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Αστροναυτών και Κοσμοναυτών έχουν προτείνει να καθιερωθεί ο ετήσιος εορτασμός της επετείου εκτόξευσης του Γιούρι Γκαγκάριν στην Κρήτη. Μάλιστα "ήδη δύο Αμερικανοί και ένας Ιταλός κοσμοναύτης έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν στην επόμενη ομάδα που θα επισκεφθεί την Κρήτη και το..."Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν!".

ΠΗΓΗ:cretalive.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη