Μία ιδιαίτερη πάστα με γεύση μπανάνα και σοκολάτα μας έφτιαξε ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen.
Φτιάξτε την και απολαύστε το θεσπέσιο αυτό… αυτό γλυκό!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
100 γρ. αμύγδαλο
350 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ μαγειρική σόδα
1/2 κτγ αλάτι
2 βανίλιες
4 κτσ κακάο σκόνη
150 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. νερό
100 γρ. ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο σκόνη
Για την κρέμα μπανάνας
1 λίτρο 300 γρ. χυμό μπανάνας
150 γρ. κορν φλάουρ
Για το γλάσο σοκολάτας
150 γρ. νερό
250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.
Σε έναν πολυκόφτη θα βάλουμε 100 γρ. αμύγδαλο άψητο και θα το θρυμματίσουμε.
Στην συνέχεια μέσα σε ένα μπολ θα ρίξουμε το αλεύρι το θρυμματισμένο αμύγδαλο, την ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ηλιέλαιο, το κακάο, το αλάτι, το νερό, τις βανίλιες, καθώς και την κουβερτούρα και θα τα ανακατέψουμε καλά.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι 25x30 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180c.
Στη συνέχεια μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και βράζουμε πάνω στην φωτιά για περίπου 1 λεπτό.
Με το που βγάλουμε το παντεσπάνι ρίχνουμε το καυτό το σιρόπι και περιμένουμε μέχρι να ποτίσει καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μπανάνας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Έπειτα την στρώνουμε καλά στο ταψάκι μας.
Τέλος θα φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί το νερό μας και ρίχνοντας μέσα την κουβερτούρα.
Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
ΠΗΓΗ:neakriti.gr
Δημοσίευση σχολίου