www.CLICK4CRETE.gr


photo by pexels.com

Από την τρυφερή ηλικία της προ-εφηβείας, τα Κρητικόπουλα «φλερτάρουν» με το αλκοόλ και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή της ίδιας της οικογένειας κυρίως για τα μικρά αγόρια, καθώς ακόμα και στην Κρήτη του 2019 η συνήθεια αυτή χαρακτηρίζεται «μαγκιά».


Δυστυχώς όμως η συνήθεια αυτή είναι μια ντροπή για την ίδια την οικογένεια που ανέχεται αυτή την κατάσταση, θέτοντας τις βάσεις για να βιώσει ίσως και μια τραγωδία.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αφού τα Κρητικόπουλα αρχίζουν να ζουν με το αλκοόλ από τα πολύ τρυφερά χρόνια της προ-εφηβείας. Σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ, Μάρτιος 2012) σε μαθητές 13-19 ετών, έξι στους δέκα (61%) ήπιαν μέσα στον τελευταίο μήνα, ενώ ένας στους 10 (11%) ήπιε με συχνότητα πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.


Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, περισσότερο πίνουν μαθητές σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα σε σύγκριση με την Αθήνα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά μέσα στον τελευταίο μήνα έκανε το 45,1% των μαθητών ηλικίας 15-19 ετών, ενώ το ίδιο συνέβη για τρεις ή περισσότερες φορές σε ποσοστό 15,8% των μαθητών.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη