Ένα απλό, καθημερινό φαγάκι, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Η μόνη του παραξενιά, είναι η παρουσία των σπόρων του κόλιανδρου μαζί με το ρύζι και τα καλαμαράκια. Δίνει άλλη διάσταση στο φαγητό!
Υλικά
1.200γρ. καλαμαράκια
1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
1 κουτ. σούπας σποράκια κόλιανδρου, κοπανισμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά και το ράμφος τους. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ρίχνετε και την πάπρικα, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνετε τα καλαμαράκια. Προσθέτετε τον κόλιανδρο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξίδι και ένα νεροπότηρο νερό. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το καλαμαράκι.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να γίνει ένα πιλάφι με καλαμαράκια.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
ΠΗΓΗ olivemagazine.gr
Δημοσίευση σχολίου