Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Πώς αντιδρά λοιπόν το σώμα στην κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά;
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο:
- Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα και φρεσκάρουν την αναπνοή.
-Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
- Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη έως και 11%.
- Αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το συκώτι καθώς βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, η οποία φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες και προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από πιθανές βλάβες.
- Χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύει την όραση.
- Προσφέρει αντικαρκινική προστασία λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του.
- Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς βάρους.
- Ωφελεί την επιδερμίδα λόγω των βιταμινών C και E, αλλά και των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδας και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της.
Δημοσίευση σχολίου