www.CLICK4CRETE.gr

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΥΘΥΝΗ

Βαρύ κατηγορώ της περιφερειάρχη στην Πυροσβεστική: Κανείς δεν είχε ενημερώσει για την κατεύθυνση της φωτιάς και για την απειλούμενη περιοχή - «Τη διάσωση, διαφυγή την επιχειρεί και τη συντονίζει αποκλειστικά η Πυροσβεστική» απαντά η κυρία Δούρου στο γιατί δεν επιχειρήθηκε εκκένωση στο Μάτι


Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι με τους 96 νεκρούς η Περιερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. 

Η κυρία Δούρου περιγράφει μια εικόνα ασυνεννοησίας, αποκαλύπτει ότι στις 17:23 το απόγευμα της μοιραίας Δευτέρας -δηλαδή 34 λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στη Νταού Πεντέλης- δεν είχε καμιά συγκεκριμένη ενημέρωση από την Πυροσβεστική. 

Μάλιστα, η Ρένα Δούρου καταγγέλλει ότι ώρα 18:45 της αποφράδας ημέρας πληροφορήθηκε από την εντεταλμένη σύμβουλο της Περιφέρειας ότι «η φωτιά είναι στο Νέο Βουτζά και έχει περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος χωρίς κανείς να ενημερώσει για την κατεύθυνσή της, για την απειλούμενη περιοχή ή για τα άλλα χαρακτηριστικά της». 

Εφ' όσον ισχύουν όσα λέει η περιφερειάρχης Αττικής, η ηγεσία της Πυροσβεστικής είναι απολύτως έκθετη για τους χειρισμούς και τις ενέργειες στις οποίες προέβη. Χωρίς περιστροφές, η κυρία Δούρου λέει ότι ώρα 18:45, την ίδια ώρα που η πυρκαγιά είχε φτάσει μέσα στο Μάτι, η Πυροσβεστική δεν είχε ενημερώσει  για την κατεύθυνση της φωτιάς ούτε είχε ζητήσει συνδρομή από την Περιφέρεια για την προσπάθεια κατάσβεσης...

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη