www.CLICK4CRETE.gr


Μέχρι το 1979 στον αριθμό 44 της οδού Έβανς (της μικρής) δέσποζε το ξενοδοχείο Cosmopolit, που είχε γράψει τη δική του ιστορία στην πόλη του Ηρακλείου.

Το τελευταίο εξάμηνο -και αφού μεσολάβησαν δεκαετίες που τα δωμάτια του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου έχουν μετατραπεί σε δικηγορικά γραφεία, έχουν φιλοξενήσει και συνεχίζουν να φιλοξενούν τμήματα υπηρεσιών του Δημοσίου-στον χώρο της πρώην ρεσεψιόν έχει δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο cafe.





Με το μεράκι του Βασίλη Μαργαριτάκη και τη σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων του Περάκη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο κέντρο της πόλης δημιουργείται μια συμπαθητική γωνιά, που έχει την προοπτική ν’ αποτελέσει ένα διαφορετικό στέκι, μακριά από τα καθιερωμένα και τα τετριμμένα.

Η καφετέρια έχει αναπτυχθεί σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στο ισόγειο του πρώην ξενοδοχείου όπου ακόμα υπάρχει η μπρούτζινη επιγραφή του και το δεύτερο στο εξωτερικό του, ανάμεσα στους κυλινδρικούς κίονες που στηρίζουν τα μπαλκόνια.

Ένα σκηνικό ασυνήθιστο για το Ηράκλειο αλλά σύνηθες για άλλες πόλεις και δη του εξωτερικού.

Το cafe Cosmopolit που βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο του Ηρακλείου και σ’ ένα από τα πιο γνωστά περάσματα της πόλης, εκτός των άλλων διαθέτει και φρέσκα σνακ, ενώ γενικότερα οι τιμές του παραπέμπουν σε κυλικείο, αν και η αισθητική και ο εξοπλισμός του βρίσκονται πολλά επίπεδα παραπάνω.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη