www.CLICK4CRETE.gr


Πιο… ορατό από ποτέ είναι το ενδεχόμενο να κάνει πράξη τις απειλές του ο Ερντογάν και να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας, πλημμυρίζοντας με πρόσφυγες την Ευρώπη, με πρώτο φυσικά «σταθμό» τους την Ελλάδα.


Και ενώ η προσφυγική κρίση βρισκόταν στο απόγειο το 2016, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία κατέληξαν σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία - «Δήλωση», σε μια προσπάθεια να μειωθεί δραστικά η ροή των προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιστρέφονται στην Τουρκία όσοι μετανάστες εντοπίζονται σε ελληνικά νησιά και δεν δικαιούνται άσυλο, ενώ η ΕΕ θα δεχόταν, σε εθελοντική βάση, πρόσφυγες από καταυλισμούς της Τουρκίας.

Επιπλέον η Ένωση θα έδινε 6 δισ. ευρώ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών (σχολεία, νοσοκομεία κ.α) των περίπου 3.5 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος.


Μετά από περίπου δύο χρόνια, η συμφωνία αυτή βρίσκεται στον «αέρα», σύμφωνα με το Der Spiegel, καθώς έξι κράτη αρνούνται να αποδεσμεύσουν κεφάλαια και ζητούν εξηγήσεις από την Κομισιόν, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί Θεούς και Δαίμονες προκειμένου να πάρει μέρος των χρημάτων που δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στα ταμεία της Τουρκίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη