www.CLICK4CRETE.gr


Πόση δύναμη ψυχής να επιδείξει κάποιος, όταν ακούει την ιστορία του 37χρονου Ahmed από την Αίγυπτο ο οποίος ψάχνει τα δύο του παιδιά, τον 9χρονο σήμερα Mohamed και την 6χρονη Haiam, εδώ και δύο χρόνια;

Η ιστορία του  – και ο Γολγοθάς του – μακρύς. Τον Ιούνιο του 2016 σε ένα ναυάγιο νότια της Κρήτης, ο Ahmed χάνει την μόλις 26 χρονών γυναίκα του. Η 9χρονη σήμερα κόρη του Rahma, επέζησε του ναυαγίου και μεταφέρθηκε με πλοίο στην Ιταλία συνοδευόμενη από φιλικά πρόσωπα της οικογένειας, τα οποία επίσης επέβαιναν στο  πλοιάριο, το οποίο βυθίστηκε 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.


Τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας ο 9χρονος σήμερα Mohamed και η 6χρονη Haiam, τα οποία επέβαιναν στο πλοίο, δεν βρέθηκαν ποτέ. Και εκείνος, είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ζουν και δεν σταμάτησε ποτέ να τα ψάχνει. Μάλιστα έχει φτιάξει στο Facebook ειδική σελίδα αναζήτησης με τις φωτογραφίες τους.

Τον Απρίλιο του 2017 έλαβε ένα μήνυμα από μία γυναίκα από τη Συρία, η οποία διαμένει στην Κρήτη. Του έστειλε μία ανάρτηση φωτογραφίας ενός μικρού κοριτσιού, του οποίου οι γονείς είχαν χαθεί και κάποιοι αναζητούσαν συγγενείς του.

Ο Ahmed βρίσκεται στο Ηράκλειο από την περασμένη Κυριακή και ζητά την βοήθεια όλων των Κρητικών σε αυτή την αναζήτηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη