www.CLICK4CRETE.gr


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας.

«Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως είμαστε εμείς». Να θυμάσαι ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις, οι δράσεις και οι αντιδράσεις σου είναι ο καθρέφτης των σκέψεών σου. 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με ό,τι σκεφτόμαστε, γιατί οι σκέψεις μας προγραμματίζουν το υποσυνείδητο και επηρεάζουν την συμπεριφορά μας.

Μια αρνητική σκέψη μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση. Πόσο μάλλον ότι εστιάζουμε περισσότερο στις αρνητικές σκέψεις, παρά στις θετικές.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει το σώμα μας και την υγεία μας. Οι αρνητικές σκέψεις εκτός από τις επιπτώσεις που έχουν στη σωματική μας υγεία, μας κάνουν να νιώθουμε θλίψη, θυμό, απογοήτευση, φόβο, αδικία.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα συναντήσουμε αρκετούς ανθρώπους που έχουν την τάση να σκέφτονται μονίμως αρνητικά. Ανθρώπους που εστιάζουν μόνο στο πρόβλημα και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. 

Στην εποχή μας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η αβεβαιότητα και οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν μας βυθίζουν συχνά σε βαθιές και έντονες σκέψεις.

Ενας στους έξι ενήλικες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψυχικής υγείας, όπως κρίση άγχους ή κατάθλιψη.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος σκέφτεται έντονα ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να ηρεμήσει την σκέψη του; 

Μερικές φορές αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να πάρουμε μια απόφαση, όταν έχουμε μπερδευτεί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. 

Η διάσημη Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin δίνει την λύση αν θέσεις στον εαυτό σου τρεις συγκεκριμένες ερωτήσεις.  
Κάθε φορά που σε απασχολεί κάτι πάρα πολύ και δεν μπορείς να ηρεμήσεις την σκέψη σου, πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να κάνεις τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σου:


1. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό;

2. Εστιάζω στο πρόβλημα ή ψάχνω για μια λύση;

3. Τι πετυχαίνω με το να σκέφτομαι αυτό το πρόβλημα;

Για να λυθεί ένα πρόβλημα που σε απασχολεί πρέπει πρώτα να εστιάσεις στη λύση του προβλήματος και όχι στο ίδιο το πρόβλημα. Οπως τονίζει η  Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος που σκέφτεσαι και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις μια κατάσταση. 

Ο πιο καλός τρόπος για να αποτρέψεις μια αρνητική σκέψη είναι να επικεντρωθείς στην αντίθετη σκέψη. Στην θετική σκέψη.
ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη