www.CLICK4CRETE.gr

Περιέχει προφυλακτικό, τσίχλες, στυλό και συμβόλαιο ώστε οι επίδοξοι εραστές να μπορούν να δηλώσουν ρητώς τη συγκατάθεσή τους για την ερωτική πράξη

Τη ώρα που είσαι ξαναμμένος ερωτικά, θα σκεφτόσουν ποτέ να βάλεις την υπογραφή σου σε συμβόλαιο συναινετικού σεξ; Δεν θα ξενέρωνες και μόνο με την ιδέα ότι θα έπρεπε να βάλεις φρένο στην ερωτική σου επιθυμία για να δηλώσεις γραπτώς ότι έχεις όρεξη για ερωτικά παιχνίδια;



Το ροζ σκάνδαλο «Γουάινσταιν» που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Χόλιγουντ αποκαλύπτοντας δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης διάσημων ηθοποιών, έχει προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια και αναστάτωση στην σεξουαλική ζωή των ατόμων. 

Μέχρι και τσαντάκι... συναινετικού σεξ πωλείται πλέον στις ΗΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today, μπορεί κανείς να το προμηθευτεί μέσω του Διαδικτύου έναντι 1,99 δολαρίων. Το τσαντάκι περιέχει ένα προφυλακτικό, ένα στυλό, τσίχλες για δροσερή αναπνοή κι ένα συμβόλαιο όπου οι σύντροφοι βάζουν την υπογραφή τους συναινώντας με τον τρόπο αυτό στην ερωτική πράξη πριν ξαπλώσουν όμως στο κρεβάτι.  

   

Το "Conscious Concept Kit" που προωθεί η «Affirmative Consent Project», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα, είναι στην ουσία ένα χαρτί όπου δηλώνουμε γραπτώς ότι συναινούμε σε σεξουαλική πράξη.  

Το τσαντάκι κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ λίγες ημέρες μετά την έγκριση νόμου στη Σουηδία που προβλέπει ρητή συναίνεση – συγκατάθεση του ή της συντρόφου του -τόσο σε περίπτωση ετερόφυλων ζευγαριών ή ζευγαριών του ίδιου φύλου- προκειμένου να προχωρήσουν στη σεξουαλική επαφή.


Η αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ισαβέλλα Λόβιν, δήλωσε ότι η πρόσφατη εκστρατεία#metoo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, έδειξε ότι υπάρχει ανάγκη για τη νέα νομοθεσία. Μέχρι σήμερα, υπήρχε πρόβλεψη που αφορούσε την άρνηση -με την έννοια ότι ο καθένας και η καθεμία μπορούσε να αρνηθεί την ερωτική πράξη λέγοντας «όχι σημαίνει όχι».

Σύμφωνα με το νέο νόμο ο βιασμός θα μπορούσε να αποδειχθεί εάν ο κατηγορούμενος δεν είχε δώσει τη ρητή συγκατάθεση του (προφορική ή γραπτή) ή δεν αποδείκνυε σαφώς την επιθυμία του να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λόφβεν, επισήμανε ότι με το νόνο αυτό, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα εξαναγκασμού κυρίως των γυναικών στη σεξουαλική πράξη.

«Είναι πολύ απλό. Το σεξ πρέπει πάντα να είναι εκούσιο. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν πρέπει να προχωρά κανείς», δήλωσε σχετικά με το θέμα.  
protothema.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη