www.CLICK4CRETE.gr

Το Ηράκλειο γιορτάζει  αύριο με λαμπρότητα  τον προστάτη του  Άγιο Μηνά,  που συνδέεται με την παράδοση  της πόλης μέσα στον χρόνο. Πλήθος πιστών αναμένεται και φέτος να πλημμυρίσουν τον Ιερό Ναό, όπου  σήμερα το απόγευμα θα ψαλεί ο  εσπερινός, ενώ αύριο το πρωί πρόκειται να τελεστούν ο Όρθρος, η Συνοδική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει και λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγίου, καθώς και η εικόνα του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Γιορτινό μήνυμα απευθύνει προς τους δημότες Ηρακλείου ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός για τον αυριανό εορτασμό.

Η 11η Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μηνά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ηράκλειο. Με την ιστορική του διαδρομή, με την ευλάβεια των κατοίκων του, με την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Από το 1862, το έτος που θεμελιώθηκε ο ναός, ο Άγιος Μηνάς αποτελεί διαρκές σημείο αναφοράς, θρησκευτικής ανάτασης κι ελπίδας για κάθε συμπολίτη μας.

Η εφετινή εορτή του ας γίνει ένα ακόμη έναυσμα για να πλησιάσουμε με αληθινό ενδιαφέρον κι έμπρακτη αλληλεγγύη τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για την ανακούφιση και για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.


Εκδήλωση
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης διοργανώνει μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Σμύρνη. Θα συμμετέχουν οι χορωδίες  του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλικαρνασσού  “Η Αρτεμισία”.

Θα ακολουθήσει ομιλία του  κ. Ιωάννου Τσερεβελάκη, Άρχοντος Πρωτονοταρίου της Α.τ.Χ.Μ.Ε. με θέμα “Σμύρνη λαμπροτάτη και των πόλεων καλλίστη”.

Έκθεση φωτογραφίας “Το πανόραμα της Σμύρνης” του κ. Κ. Αρβανιτάκη.

Την εκδήλωση θα τιμήσει δια της παρουσίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.
ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη