Η Χανιώτισσα που μαθαίνει τους Αθηναίους να μαγειρεύουν από χοχλιούς μέχρι τσιγαριαστό


Μία φοβερή επιχειρηματική ιδέα είχε μία Χανιώτισσα μέσα από την οποία μαθαίνει τους Αθηναίους να μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης και συγχρόνως να κάνει γνωστές σε όλο τον κόσμο τις κρητικές παραδόσεις.


Η Τζένη Σκανδαλάκη από τα Χανιά –και πιο συγκεκριμένα από τα Χωραφάκια Ακρωτηρίου- έχοντας μνήμες από τα γεύματα που διοργάνωνε η γιαγιά της και έχοντας κρατήσει τις αυθεντικές συνταγές της, δημιούργησε το Cretan Cooking Classes. Μαζί με τους επίσης Χανιώτες Μιχάλη Παπαδάκη (σεφ) και την Σμαράγδη Σκανδαλάκη η οποία εργάζεται ως συντονίστρια εκδηλώσεων διοργανώνουν μαθημάτων μαγειρικής Κρητικής κουζίνας.

Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για 4 διαφορετικά μαθήματα τα οποία ξεκινούν στις 9.30 το πρωί όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για το μενού, τα υλικά και τις τεχνικές, στη συνέχεια ακολουθεί μαγείρεμα μέχρι τις 11.30 – 12.00 περίπου και αμέσως μετά, στρώνονται τραπέζια για γεύμα. Τα απογευματινά μαθήματα διαρκούν από τις 16.30 έως τις 20.30.
Διαβάστε περισσότερα εδώ..

Σχόλια