Υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών το Πολυτεχνείο


Σε κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, προχώρησαν σήμερα Τετάρτη ομάδες αντιεξουσιαστών προκειμένου – όπως υποστηρίζουν – να «ακυρώσουν το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων» αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας – μελών του Επαναστατικού Αγώνα.


Με κείμενο που έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα που προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου, υποστηρίζει ότι με αυτή την ενέργεια, «αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων».

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του επαναστατικού αγώνα αλλά και των αιτημάτων φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση. 

«Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.

Σχόλια