www.CLICK4CRETE.gr

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε σύμβαση με τις διοικήσεις των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Κρήτης και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (άποροι).

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.


Ο κ. Αρναουτάκης και οι εκπρόσωποι των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ευχαρίστησαν τις διοικήσεις των αστικών-υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού για την κοινωνική σύμπραξη-κοινωνική ευθύνη, για τη δωρεάν μεταφορά των αδύναμων οικονομικά φοιτητών. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ και ΤΕΙ του νησιού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, για την χρηματοδότηση για την δωρεάν μετακίνηση των δικαιούχων φοιτητών.

Η εν λόγω κοινωνική δράση υλοποιείται για δεύτερο Ακαδημαϊκό έτος από τη Περιφέρεια Κρήτης μέσω της Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο του «υπερτοπικών» δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος 2017. Συγκεκριμένα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν φοιτητές που φοιτούν στα Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης και πληρούν τα κριτήρια που θέτει η Κ.Υ.Α. 5οικ. 2961/10 (ΦΕΚ 128 /Β/24-01-2017) με τη χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών και το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.
ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη