www.CLICK4CRETE.gr

Όσοι την έζησαν πέρσι, ετοιμάζονται φέτος να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις προσφορές στις οποίες θα προβούν τα καταστήματα, που σκοπεύουν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο «έθιμο». Και μπορεί το εν λόγω «έθιμο» να ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο φαίνεται ότι θα μας απασχολεί για αρκετά χρόνια…

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Black Friday, να αναφέρουμε αρχικά πως δεν είναι μία «μαύρη» ημέρα. Το αντίθετο. Είναι μία ημέρα με τις καλύτερες προσφορές για να επενδύσει κάποιος σε προϊόντα από το χώρο της τεχνολογίας (και όχι μόνο). Στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε την εμφάνισή της το 1952 και «γιορτάζεται» την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), μία από τις σημαντικότερες εορτές για τους Αμερικάνους. Είναι η ημέρα που πρακτικά ξεκινά η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών και τα καταστήματα στις ΗΠΑ τη γιορτάζουν με εντυπωσιακές προσφορές, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πραγματικά μεγάλου συνωστισμού.

Πάντως, δεν ήταν κάποια αμερικανική πολυεθνική που αποφάσισε να εισάγει την Black Friday στην Ελλάδα, αλλά μία από τις πιο γνωστές ελληνικές αλυσίδες, τα Public. Η αρχή μάλιστα έγινε πέρσι, με τα Public να καλούν και τις υπόλοιπες εταιρείες του λιανεμπορίου να συμμετάσχουν. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εκπληκτική και το αποτέλεσμα είναι οι προετοιμασίες για τη φετινή Black Friday να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μία από τις «συμβουλές» που θα βρει κάποιος στη σχετική ιστοσελίδα των Public, στη διεύθυνση blackfriday.public.gr, είναι πως θα πρέπει να ξεκινήσει να κάνει ήδη μία λίστα με τις επιθυμητές αγορές. Οι προσφορές ανακοινώνονται συνήθως την παραμονή της Black Friday, αν και η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι το Xbox One S θα διατίθεται τη συγκεκριμένη ημέρα έναντι μόλις 199,99 ευρώ.


Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προετοιμασία και σωστές επιλογές γιατί και τα προϊόντα σε προσφορά εξαντλούνται σχετικά γρήγορα και γιατί θα πρέπει να ξοδέψετε όσο το δυνατόν καλύτερα το ποσό που έχετε στη διάθεση σας. Οι παιχνιδομηχανές είναι από τις κατηγορίες προϊόντων που συνήθως υπάρχουν πολύ καλές προσφορές, αλλά αν θέλετε smartphone ίσως η Black Friday να είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι οι εκπτώσεις που θα δούμε και φέτος αναμένεται να είναι πολύ υψηλές.

Από εκεί και πέρα, καλές προσφορές αναμένεται να υπάρξουν σε τηλεοράσεις και οθόνες, όπως και σε περιφερειακά. Γενικότερα, τα ακριβότερα προϊόντα είναι εκείνα που συμφέρουν περισσότερο για αγορά κατά τη διάρκεια της Black Friday αλλά έχετε το νου σας και για περιφερειακά (π.χ. ακουστικά, ποντίκια, φορητά ηχεία) που αναμένεται να πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπως και για wearables. Και είναι καλό επίσης τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή να κάνετε μία επίσκεψη από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων, όπως για παράδειγμα, το public.gr. Αφενός για να δείτε τις προσφορές των καταστημάτων και αφετέρου γιατί αρκετά προϊόντα σε έκπτωση θα είναι διαθέσιμα και online. Οπότε θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες της Black Friday από την άνεση του σαλονιού ή του γραφείου σας…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη