www.CLICK4CRETE.gr

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη  «Διαμόρφωση του άξονα της Λεωφόρου Δικαιοσύνης – Ίδης - Καλοκαιρινού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας που ανέλαβε το έργο και  υπηρεσιακών παραγόντων. 


Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από  μια ενότητα παρεμβάσεων που εντάσσονται στο τμήμα της μελέτης «Προστασίας και ανάδειξης της παλιάς πόλης Ηρακλείου» και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης στις Λεωφόρους Ίδης και Δικαιοσύνης, στην οδό 1821, σε τμήμα της οδού Έβανς από την οδό Αβέρωφ έως την Λεωφόρο Δικαιοσύνης (γνωστή ως μικρή Έβανς), σε τμήμα της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη και σε τμήμα της λεωφόρου Καλοκαιρινού. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης τα τμήματα των συμβολών Καλοκαιρινού – Ψαρομηλίγκων – Ταγματάρχη Τζουλάκη – Ίδης, Ίδης – 1821 – Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνης – Έβανς καθώς και οι δύο πλατείες που δημιουργούνται μεταξύ των τριών σημαντικών δημοσίων κτιρίων της Οθωμανικής περιόδου που βρίσκονται στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης (Περιφέρεια Κρήτης, Δικαστήρια, πρώην Αστυνομική Διεύθυνση). 

Το έργο είναι συμβατικού κόστους 1.620.171,03 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μήνες.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη φάση της εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρξουν περιορισμοί της κυκλοφορίας μόνο στα τμήματα όπου θα εκτελούνται εργασίες, των οποίων η φύση δε θα επιτρέπει την κίνηση των οχημάτων. Δεν θα κλείσει όλο το κέντρο ταυτόχρονα.
Διαβάστε περισσότερα στο ekriti.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη