www.CLICK4CRETE.gr

Ο ρόλος του ανθρώπου είναι να ζει, όχι απλώς να υπάρχει. Υπάρχουν στιγμές, ακόμη και μεγάλες περίοδοι της ζωής μας, που οδηγούμε τη ζωή μας με τον αυτόματο πιλότο, περπατάμε, κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, χωρίς πολλή σκέψη, χωρίς πολλές διαμαρτυρίες , αποδεχόμαστε τη ζωή μας σε όλη της την βαρετή καθημερινότητα, θεωρώντας την ένα δεδομένο και ζούμε τη κάθε επόμενη μέρα ως ένα κακέκτυπο της προηγούμενης. Τα πάντα μας φαίνονται φυσιολογικά, βολικά, εκτός από εκείνη τη λεπτή φωνούλα που ακούγεται από κάπου μέσα μας να μας λέει «κάτι δεν πάει καλά…μήπως είναι η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές;».

Όλοι εμείς λοιπόν, που ζούμε τις μέρες μας άχρωμα, ίσως χρειάζεται να μελετήσουμε προσεκτικά τις παρακάτω 15 απλές συμβουλές για να πετάξουμε τα δεσμά ενός ανύπαρκτου βίου!

1. Εκτιμήστε τους σημαντικούς ανθρώπους και τα σημαντικά πράγματα της ζωής σας. – Μερικές φορές δεν παρατηρούμε και δε δίνουμε σημασία σε εκείνα τα πράγματα που μπορεί να κάνουν οι άλλοι για μας, μέχρι να σταματήσουν να τα κάνουν. Ας είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε, για τους ανθρώπους που μας αγαπούν και όσους μας φροντίζουν. Δεν θα μάθετε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι για εσάς, μέχρι να σταματήσουν να βρίσκονται δίπλα σας. Εκτιμήστε πραγματικά τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και σύντομα θα δείτε κι άλλους να είναι δίπλα σας.

2. Αγνοήστε τον αρνητισμό των άλλων. – Επιτρέπουμε σε μερικούς ανθρώπους να μας αδειάζουν, αντί να μας γεμίζουν κι αυτό μας χαλάει την ισορροπία και μας γεμίζει αρνητισμό. Αγνοήστε τα ανόητα και βλαβερά σχόλια και μην ξεχνάτε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σας κρίνει. Σκεφτείτε ότι ίσως κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι έχετε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Μόνο εσείς μπορείτε να κλείσετε την καρδιά σας και το μυαλό σας στα δηλητηριώδη σχόλια.



3. Συγχωρήστε εκείνους που σας πλήγωσαν. – Προσωπικά συγχωρώ τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους εμπιστεύομαι. Δεν έχω χρόνο να μισήσω τους ανθρώπους που με πληγώνουν, διότι περνάω τον χρόνο μου αγαπώντας εκείνους που με αγαπούν. Εκείνος που ζητάει συγγνώμη είναι και ο πιο γενναίος. Εκείνος που συγχωρεί είναι και ο πιο δυνατός. Εκείνος που προχωράει μπροστά είναι και ο πιο ευτυχισμένος. Γίνετε γενναίοι, γίνετε δυνατοί, απελευθερωθείτε.

4. Να είστε ο αληθινός σας εαυτός. – Εάν είστε από τους τυχερούς που έχουν κάτι διαφορετικό από τους άλλους, μην αλλάξετε. Η μοναδικότητα είναι ανεκτίμητη. Σε αυτόν τον τρελό κόσμο που θέλει να μας κάνει όλους ίδιους, βρείτε τη δύναμη να συνεχίσετε να είστε ο γοητευτικός εαυτός σας. Αξίζει τον κόπο να είστε ο ΕΑΥΤΟΣ σας!

5. Ακούστε επιτέλους εκείνη την κρυμμένη φωνούλα. – Η ζωή είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται θάρρος. Δεν μπορούμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε συνεχίζοντας να κάνουμε ακριβώς ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Ακούστε εκείνη τη λεπτή φωνούλα που κρύβεται μέσα ΣΑΣ κι όχι τις μπερδεμένες απόψεις των άλλων, ακούστε την καρδιά σας. Αυτό το μονοπάτι της ζωής είναι δικό σας και εσείς είστε μόνοι. Εκτιμήστε την καθημερινή σας ζωή. Οι όμορφες μέρες θα σας χαρίσουν ευτυχία, οι άσχημες μέρες θα σας δώσουν βιώματα, οι χειρότερες μέρες σας δίνουν τα καλύτερα μαθήματα ζωής.

6. Αγκαλιάστε την αλλαγή και απολαύστε τη ζωή σας όπως εκείνη ξετυλίγεται μπροστά σας.– Όταν μεγαλώνουμε, αναγκαστικά, αφήνουμε πίσω μας ορισμένες συνήθειες∙ πρέπει να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν μας είναι οικείες. Ίσως πρέπει να πάψουμε να ανησυχούμε και να πιστέψουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Χαμογελάστε στην καθημερινότητα, ζήστε συνειδητά κάθε στιγμή και απολαύστε τη ζωή σας, καθώς εκείνη, χαμογελώντας, σας στρώνει το μονοπάτι με τριαντάφυλλα. Κι αν δείτε ότι δεν φτάνετε στον αρχικό προορισμό, σίγουρα θα έχετε φτάσει στο λιμάνι που σας περίμενε, εκεί που σας οδήγησε ο άνεμος του ονείρου σας.

7. Επιλέξτε τις σχέσεις σας με σοφία. – Οι καλύτερες σχέσεις δεν είναι μόνο όμορφες στιγμές που μοιραζόμαστε, είναι και εμπόδια τα οποία ξεπερνάμε και το γεγονός ότι ακόμα, πριν κοιμηθούμε, λέμε «σ΄αγαπώ». Η αγάπη δεν είναι μόνο τα καθημερινά λόγια, είναι και οι καθημερινές μας πράξεις. Πρέπει να επιλέγουμε σοφά τις σχέσεις μας. Ας μη βιαζόμαστε να αγαπήσουμε, να σχετιστούμε∙ ας περιμένουμε την αληθινή αγάπη. Πολλές φορές αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από τη μοναξιά και πέφτουμε στην αγκαλιά κάποιου, ενώ μέσα μας γνωρίζουμε ότι δεν ανήκουμε εκεί. Ας μας παρασύρει ο έρωτας, όχι η μοναξιά, ας ερωτευτούμε όταν είμαστε έτοιμοι, όχι όταν είμαστε μόνοι! Αξίζει τον κόπο να περιμένουμε μια σημαντική σχέση.

8. Αναγνωρίστε εκείνους που σας αγαπούν. – Έχετε σκεφτεί ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ζουν στις αναμνήσεις σας; Είναι εκείνοι που κάποτε σας αγάπησαν. Ανταποδώστε την αγάπη τους, ακόμη κι αν δεν ενεργούν με αγαπητικό τρόπο.

9. Επιτέλους! Αγαπήστε τον εαυτό σας. – Σίγουρα αγαπάμε τα παιδιά μας, ακόμη και μέσα στο χάος που μας προκαλούν, τη μητέρα μας, όσο κι αν γκρινιάζει, τον πατέρα μας, όσο κι αν είναι κολλημένος στις απόψεις του, τα αδέρφια μας, ακόμη κι όταν δεν μας επιστέφουν ό,τι τους δανείσαμε, άρα ξέρουμε πώς να αγαπάμε ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι τέλειοι! Σίγουρα τότε, μπορούμε να αγαπήσουμε και τον εαυτό μας!

10. Κάντε πράγματα, τα οποία θα σας κάνουν ευτυχισμένους στο μέλλον. – Αυτό που κάνετε κάθε μέρα έχει μεγαλύτερη σημασία, σε σχέση με αυτό που κάνετε σποραδικά. Αυτό που κάνετε σήμερα είναι σημαντικό, διότι για να το κάνετε καταναλώνετε μια μέρα από τη ζωή σας. Φροντίστε αυτό που κάνετε να αξίζει τον κόπο!

11. Να είστε ευγνώμονες για τα προβλήματα που δεν έχετε. – μήπως είστε ευτυχισμένοι και δεν το ξέρετε; Ο πλούτος έχει πολλές όψεις: σίγουρα ο ένας είναι να έχουμε ό,τι ζητήσουμε, αλλά ο άλλος, ο πιο σημαντικός, είναι να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε. Ας εκτιμήσουμε ό,τι μας έχει χαρίσει η ζωή έως τώρα – αυτή είναι η ευτυχία μας. Η ευτυχία έρχεται μόλις αρχίσουμε να είμαστε ευγνώμονες για τα προβλήματα που δεν έχουμε. Και ας μην ξεχνάμε ότι ναι, υπάρχουν δύσκολες μέρες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στις ευτυχισμένες μέρες.

12. Γλεντήστε λοιπόν, τι περιμένετε! – Μήπως δεν χρειάζεται να δουλεύουμε όλη μέρα, γεμίζοντας τον εαυτό μας ανησυχία και οργή, διότι έτσι δεν αφήνουμε χώρο για απόλαυση, ένα δείπνο με φίλους, ένα κρασί, όμορφες κουβέντες, ζεστά χαμόγελα, επικοινωνία.

13. Τα μικρά πράγματα της ζωής είναι τόσο όμορφα. – Οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής είναι δωρεάν. Το μωρό που κοιμάται γαλήνια στην αγκαλιά της μητέρας, το χάδι της μητέρας, του πατέρα, ένα δειλινό που μαγεύει τον ορίζοντα, στιγμές με τους αγαπημένους μας. Μην αφήνετε πίσω σας τα μικρά πράγματα της ζωής, κάποια στιγμή κοιτάζοντας πίσω ίσως δείτε ότι ήταν και τα πιο σημαντικά!

14. Το παρελθόν παρήλθε! – Μην αφήσετε το παρελθόν να κλέβει το παρόν και το μέλλον σας. Ίσως το παρελθόν δεν ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες σας, αλλά καλύτερα να το αφήσουμε να φύγει. Το παρελθόν δεν αλλάζει, δεν ξεχνιέται, δεν σβήνει, μόνο το αποδεχόμαστε, ταπεινά και με θάρρος. Όλοι κάνουμε λάθη, παλεύουμε και μετανιώνουμε για το παρελθόν μας. Εμείς όμως δεν είμαστε τα λάθη μας, δεν είμαστε οι αγώνες μας, κι είμαστε ΤΩΡΑ εδώ, γεροί, δυνατοί και μπορούμε να φτιάξουμε ένα μέλλον για το οποίο δεν θα ντρεπόμαστε!

15. Αφήστε κάποιον να φύγει όταν έρθει η ώρα. – Μερικές φορές το ραγισμένο γυαλί σπάει εντελώς, διαλύεται και κανείς δεν μπορεί να το επιδιορθώσει. Το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένες σχέσεις και καταστάσεις, απλώς πεθαίνουν. Εάν προσπαθήσετε με βία να κολλήσετε τα κομμάτια του γυαλιού θα πληγωθείτε και θα ματώσετε. Απλώς κάποιες στιγμές πρέπει να ξεκινήσουμε κάτι από την αρχή. Η δύναμη δεν είναι μόνο η ικανότητα της επιμονής αλλά και η ικανότητα να ξεκινάμε από την αρχή με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κι ένα πάθος στην καρδιά.
ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη