www.CLICK4CRETE.gr

Ένα από τα πιο εκλεκτά τρόφιμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Κρήτη είναι η μουστάρδα από σπόρους… βρούβας!


 Τη δοκιμάσαμε και πραγματικά δε μπορούσαμε να πιστέψουμε πως μια τόσο υπέροχη γεύση βγαίνει από ένα τόσο ταπεινό χορταρικό. Η γνώμη μας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένο το γεγονός ότι δεν ήμασταν ποτέ φαν της μουστάρδας. Όμως, η κρητική μουστάρδα μας κέρδισε με μιας.
 Από εκείνο το καλοκαίρι που μας έδωσαν να τη δοκιμάσουμε στο πάρκο Γεωργιάδη, όπου ελάμβανε χώρα το γνωστό φεστιβάλ χειροτεχνών και οικοτεχνών «Εν Οίκω». Από τότε δε λείπει από την κουζίνα μας. Συχνά τη χρησιμοποιούμε ως ντιπ μέσα στο οποίο βυθίζουμε τα κριτσίνια και τα λαχανικά μας.
 Η κρητική μουστάρδα εκτός από τους σπόρους βρούβας, περιέχει ακόμα αγνό λάδι, σπιτικό ξύδι, σταφίδα και μπαχαρικά. 

Κυκλοφορεί επίσης μουστάρδα από σπόρο βρούβας με λιαστή ντομάτα & μουστάρδα από σπόρο βρούβας με μέλι (αντί σταφίδα). 
Το καλύτερο… 

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος.
 Αυτό το εκλεκτό προϊόν δεν παρασκευάζεται από κάποια πολυεθνική. Παρασκευάζεται από ανθρώπους που μπορεί να συναντήσουμε στο δρόμο και αποτελούν μέλη της συνεταιριστικής κοινότητας αυτάρκειας «Από Κοινού» (http://www.apokinou.gr/el).
 Η κοινότητα αυτή γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης την άνοιξη της κρίσης του 2013. Αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα και εμπειρίες, που έχουν έναν κοινό σκοπό: Μια ζωή πιο δίκαιη, πιο ηθική, με βάση την αειφορία, την επαφή με τη φύση, τις τέχνες και με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις… 
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη