www.CLICK4CRETE.gr

Οι αναμνήσεις του μυαλού συνδέονται με συγκεκριμένες μυρωδιές, για παράδειγμα τα ψημένα κουλουράκια μας θυμίζουν τη γιαγιά, κάποιο άρωμα μας θυμίζει το πρόσωπο που το φορούσε κτλ. Πλέον, γνωρίζουμε πως και το άρωμα κάποιων φυτών  μεταφράζεται σε φυσιολογική απόκριση στον οργανισμό μας, εξ ου και η χρήση της αρωματοθεραπείας. 


Η μυρωδιά των λεμονιών βγάζει φρεσκάδα και αψιά. Μας είναι κάτι ευχάριστο και μας δημιουργεί την αίσθηση της καθαρότητας. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C είναι υψηλή, επίσης περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα άλατα ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνίο και ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης προτιμάμε τα λεμόνια για την λαμπερή τους εμφάνιση, την οσμή, τη γεύση τους, και όλα τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχουν.

Κόψτε λεμόνια δίπλα από το κρεβάτι σας και αφήστε τα εκεί όλο το βράδυ ώστε να σας βοηθήσουν σχετικά με τα αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα, κρυολογήματα ή αλλεργίες). Το πρωί θα ξυπνήσετε με μια αίσθηση φρεσκάδας και υγείας στην αναπνοή σας.

Το αιθέριο έλαιο Λεμονιού Λειτουργεί ακόμα Καλύτερα!
Δεν μπορούν όλοι να φυτέψουν μια λεμονιά στην αυλή τους, αλλά ευτυχώς γι’ αυτούς το αιθέριο έλαιο του λεμονιού ενισχύει τα ευεργετικά του αποτελέσματα.


Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση. μόνο μια εισπνοή αρκεί για να δαμάσει το άγχος, το στρες και τον θυμό, χάρη στη φυτοχημική ένωση λιμονένιο που περιέχει. 

Άλλα οφέλη της αρωματοθεραπείας με λεμόνι:
Μειώνει την αίσθηση ναυτίας και εμετού 
Βελτιώνει την απόδοση των γνωστικών λειτουργιών 
Προλαμβάνει το άσθμα 
Καταστρέφει τα βακτηρίδια που προκαλούν σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο, και πνευμονία 
Ανακουφίζει από τη βρογχίτιδα
Φρεσκάρει τον αέρα χωρίς συνθετικές χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα και ορμονικές διαταραχές
Ανακουφίζει από τον πόνο 
Αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του ήπατος
Δρα ως εντομοαπωθητικό
Καθαρίζει και αρωματίζει την μπουγάδα
Άλλες χρήσεις του αιθέριου ελαίου του λεμονιού:


Καθαρίζει την πιτυρίδα και θρέφει το τριχωτό της κεφαλής
Καταπραΰνει τον πονόλαιμο αντιμετωπίζοντας τα βακτήρια που τον προκαλούν
Θεραπεύει μυκτιασικές μολύνσεις 
Τονώνει και καθαρίζει το δέρμα 
Η φυσική χημική ένωση λιμονένιο που περιέχεται στο λεμόνι έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζει το άσθμα και μειώνει τη φλεγμονή . Επιπλέον μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το άρωμα λεμονιού βελτιώνει τη διάθεση προκαλώντας την παραγωγή ορμονών που συνδέονται με την ευχάριστη διάθεση στον εγκέφαλο.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη