www.CLICK4CRETE.gr

Tα σεξουαλικά όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα και συχνά δημιουργούν απορία διότι δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα σε αυτό που επιθυμούμε στ’ αλήθεια.

Αν όμως αντί να εστιάσει κάποιος σε ό,τι ονειρεύτηκε, ασχοληθεί με ό,τι ένιωσε στη διάρκεια του ονείρου, τότε μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι είδε στον ύπνο του συναισθηματικές ανάγκες της αληθινής ζωής.

Οι ανάγκες αυτές μπορεί να είναι πολλές και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Ενα άτομο λ.χ. μπορεί να νιώθει ότι του λείπει το αίσθημα οικειότητας ή η σεξουαλική σύνδεση που είχε με παλαιότερη σχέση, οπότε βλέπει ότι κάνει σεξ με έναν/μια πρώην σύντροφο.


Αντίστοιχα, αν η σεξουαλική ζωή του έχει «βαλτώσει» και έχει ανάγκη να νιώσει έντονο πάθος, μπορεί να δει ότι κάνει σεξ με έναν άγνωστο, ενώ αν η σχέση έχει προβλήματα ή αναίτια φοβάται την εγκατάλειψη από τον/τη νυν σύντροφο, μπορεί να δει όνειρα απιστίας.

Υπάρχουν επίσης σεξουαλικά όνειρα που μοιάζουν εντελώς παράξενα και ξένα προς την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, όπως το σεξ με ένα ομόφυλο άτομο, με κάποιον διάσημο ή με τον προϊστάμενο στη δουλειά. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα συναισθήματα που υποκρύπτονται μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με το προφανές (π.χ. την ομοφυλοφιλία ή την επαγγελματική εξέλιξη), αλλά να είναι πολύ πιο βαθιά και ουσιαστικά.

Ετσι, το σεξ με ομόφυλο άτομο ίσως εκφράζει ανάγκη να αισθανθεί το άτομο εγγύτητα, αποδοχή και αγάπη ή να αποτελεί έκφραση των θηλυκών ή αρσενικών χαρακτηριστικών του τα οποία υποτιμά στην πραγματική ζωή. Παρομοίως, το σεξ με άτομο ψηλά στην εργασιακή ιεραρχία μπορεί να σημαίνει ανάγκη για αίσθημα αναγνώρισης και ικανοποίησης από ανθρώπους που θεωρεί πιο σημαντικούς από τον εαυτό του, ενώ το σεξ με κάποιον διάσημο ίσως εκφράζει την ανάγκη για επιτυχία και αναγνώριση.


Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα όνειρο, λοιπόν, προσπαθήστε να θυμηθείτε τι νιώσατε και ίσως βρείτε τρόπο να έρθετε πιο κοντά στα συναισθήματά σας.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη