www.CLICK4CRETE.gr
Οι άνθρωποι εδώ και πολλούς αιώνες πιστεύουν πως ο χρυσός είναι το πιο ακριβό υλικό στον κόσμο. Όμως αυτό προφανώς δεν είναι αλήθεια.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με τα 16 πιο ακριβά υλικά στον κόσμο και ταξινομήσαμε τα υλικά σύμφωνα με την τιμή τους. Ο χρυσός δεν μπήκε ούτε στην τριάδα των πιο ακριβών υλικών!



#16 Σαφράνι — 10€ το γραμμάριο
Είναι ένα πραγματικά μοναδικό μπαχαρικό, το οποίο είναι νόστιμο και κάνει καλό στην υγεία. Η παραγωγή του είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μπαχαρικό που μπορεί να συναγωνιστεί σε άρωμα, γεύση και σε φαρμακευτικές ιδιότητες το σαφράνι.




#15 Χρυσός —  50€ το γραμμάριο
Είναι ένα από τα πιο γνωστά πολύτιμα μέταλλα στον κόσμο. Από τους αρχαίους χρόνους, είναι ένα αντικείμενο λατρείας.








#14 Ρόδιο — 51€ το γραμμάριο
Αυτό το μέταλλο της ομάδας του λευκόχρυσου το οποίο είναι πάρα πολύ σπάνιο. Σε κάθε 1 τόνο του φλοιού της γης περιέχεται μόλις 0,001 γρ. του ροδίου.





#13 Λευκόχρυσος — 53€ το γραμμάριο
Είναι ένα πυκνό, ελατό, όλκιμο, χημικά υψηλά αδρανές, πολύτιμο, γκριζόασπρο μέταλλο.







#12 Μεθαμφεταμίνη — 90€ το γραμμάριο
Η μεθαμφεταμίνη ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς «Breaking Bad». Είναι μια παράνομη ουσία την οποία καλύτερα να μην συναντήσετε στην ζωή σας.




#11 Κέρατο ρινόκερου — 98€ το γραμμάριο
Χρησιμοποιείται για ποικίλους ιατρικούς σκοπούς και για την κατασκευή λαβών μαχαιριών. Αυτά τα άτυχα ζώα λόγω της λαθροθηρίας είναι ήδη είδος υπό εξαφάνιση.





#10 Ηρωίνη — 120€ το γραμμάριο
Είναι ισχυρή οπιοειδής αναλγητική ουσία. Η παραγωγή της είναι αρκετά δύσκολη και το γεγονός πως είναι παράνομη είναι το μυστικό του κόστους της.





#9 Κοκαΐνη — 200€ το γραμμάριο
Είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη, η οποία είναι γεμάτη θανάσιμο κίνδυνο. Θεωρείτε ως πιο «καθαρό» και φυσικό ναρκωτικό, γι’ αυτό και είναι πιο ακριβό από την ηρωίνη.




#8 Καθαρό LSD — 2.700€ το γραμμάριο
Είναι ένα ψυχεδελικό ναρκωτικό από την οικογένεια των εργολίνων, γνωστό για τις ψυχολογικές του επιδράσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης, παραισθήσεις με ανοιχτά και κλειστά μάτια, συναισθησία, αλλαγή της αίσθησης του χρόνου και πνευματικές εμπειρίες. Η παραγωγή αυτού του ναρκωτικού είναι αρκετά δύσκολη και για αυτό είναι και τόσο ακριβό.



#7 Πλουτώνιο — 3.600€ το γραμμάριο
Το πλουτώνιο είναι ένα ραδιενεργό μέταλλο με ασημί-λευκό χρώμα. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, πυρηνικών καυσίμων για πυρηνικούς αντιδραστήρες και ως πηγή ενέργειας για διαστημικά σκάφη.





#6 Painite — 8.000€ το γραμμάριο
Αυτός ο λίθος είναι τόσο σπάνιος που λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξή του. Έχει κοκκινωπό-καφέ χρώμα και ανακαλύφθηκε πριν από 65 χρόνια. Υπολογίζεται πως σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόλις μερικές εκατοντάδες τέτοιοι λίθοι.



#5 Taaffeite — 18.000€ το γραμμάριο
Είναι ένας πολύτιμος λίθος με μοβ, ροζ, κόκκινο ή λευκό χρώμα και είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιος από το διαμάντι. Η αλήθεια είναι πως παρά τη μοναδικότητά του, χρησιμοποιείται σπάνια για την κατασκευή κοσμημάτων.







#4 Τρίτιο — 27.000€ το γραμμάριο
Το συγκεκριμένο αέριο χρησιμοποιείται στον φωτισμό. Η παραγωγή ενός κιλού τριτίου κοστίζει περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ.





#3 Διαμάντι — 50.000€ το γραμμάριο
Το διαμάντι είναι ο πιο γνωστός πολύτιμος λίθος στον πλανήτη και είναι το όνειρο κάθε γυναίκας.






#2 Καλιφόρνιο — 22,5-24 εκατομμύρια ευρώ το γραμμάριο
Είναι το πιο ακριβό στοιχείο στον πλανήτη και έχει συντεθεί μόνο μια φορά από την ανακάλυψή του το 1950.




#1 Αντιύλη —53 τρισεκατομμύρια ευρώ το γραμμάριο
Είναι η ακριβότερη ουσία στον πλανήτη. Η παραγωγή ενός χιλιοστόγραμμου ποζιτρονίων κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια. Θεωρητικά, στο μέλλον, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε την αντιύλη ως καύσιμο για διαστημόπλοια.

Στην πραγματικότητα όμως για να δημιουργηθεί ένα γραμμάριο αντιύλης, θα έπρεπε να εργάζεται ακατάπαυστα ολόκληρη η ανθρωπότητα για περίπου ένα χρόνο.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη