www.CLICK4CRETE.gr
Έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από μορφές καρκίνου στον φάρυγγα και τον λάρυγγα

Το πολύ σεξ προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο στην στοματική κοιλότητα. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με τους άνδρες.

Κι όμως, οι γυναίκες που έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από μορφές καρκίνου στον φάρυγγα και τον λάρυγγα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάνοντας πολύ σεξ, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου αναπτύσσουν μεγαλύτερη ανοσία στο στον ιό HPV, τον επονομαζόμενο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων. To στέλεχος αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορους τύπους καρκίνου, όπως επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες. 


Κι ενώ οι γυναίκες με έντονη σεξουαλική ζωή και πολλούς ερωτικούς συντρόφους κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν κακοήθεια στο λαιμό και τον φάρυγγα, η ίδια σεξουαλική συμπεριφορά είναι επικίνδυνη για τους άντρες.

Οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο λαιμό, το κεφάλι και άλλες μορφές κακοήθειας. Αυτές οι μορφές καρκίνου σχετίζονται με τον ιό HPV, τονίζουν οι επιστήμονες.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα της έρευνας, ο καθηγητής Gypsyamber D’Souza από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Τζον Χόπκινς επεσήμανε ότι το στοματικό σεξ είναι συνηθισμένο μεταξύ ανδρών και γυναικών, ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα δύο φύλα σε ότι αφορά τις μολύνσεις από τον ιό HPV και το ποσοστό του καρκίνου.

Συγκρίνοντας γυναίκες και άντρες με τον ίδιο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων , ένας άνδρας είναι πιο ευεπίφορος στο να μολυνθεί με τον ιό HPV απ΄ότι μία γυναίκα, υπογραμμίζει ο Αμερικανός επιστήμονας.

Τα αποτελέσματα αυτά ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι λευκοί μεσήλικες άντρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κακοήθειας σε σχέση με άλλες φυλές.


πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη