Στην Κρήτη θα γίνει το πρώτο ΟΙΝΟΤΕΚΑ WINE EXPLORING FESTIVAL.

click4crete
Ολόκληρο τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, καθώς και επιλεγμένες προτάσεις από τον Διεθνή Αμπελώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά χιλιάδες επισκέπτες στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Οινικών Ανακαλύψεων, ΟΙΝΟΤΕΚΑ WINE EXPLORING FESTIVAL.


Το ΟΙΝΟΤΕΚΑ WINE EXPLORING FESTIVAL είναι το πρώτο και μόνο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κρήτη, στο πλαίσιο του οποίου, οινόφιλοι και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» όλες τις βασικές και κατά κανόνα γηγενείς ποικιλίες της χώρας μέσα από μια διαφορετική διαδικασία. Το φεστιβάλ ΟΙΝΟΤΕΚΑ εμπεριέχει στον βασικό κορμό του ένα διήμερο οινικών ανακαλύψεων, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Atlantis στις 20 και 21 Φεβρουαρίου. Κρασιά από το νοτιότερο άκρο της Κρήτης, έως και το βορειότερο άκρο της Ελλάδας δίνουν το παρών σε μια διαφορετική προσέγγιση του οίνου, της γευσιγνωσίας και της γνωριμίας με το κρασί.

Πέρα όμως από την έκθεση αυτή κάθε αυτή, το ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival, έρχεται για να προσφέρει κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό. Παράλληλα με την έκθεση κρασιού, πρόκειται να λειτουργούν εξειδικευμένα Bars που θα προσφέρουν στο κοινό Cocktails με βάση το κρασί, bar Ανώτερης Ποιότητας καφέ, bar αποσταγμάτων, καθώς επίσης και ένα κελάρι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Atlantis για την παρουσίαση εξαιρετικών παλαιωμένων κρασιών.

Επειδή όμως στόχος του φεστιβάλ, εκτός από τη γευσιγνωσία είναι και η εξωστρέφεια, όλοι οι συμμετέχοντες στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival θα έχουν τη δυνατότητα με την κάρτα εισόδου τους, να απολαύσουν όλα τα κρασιά του Festival σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές και με σημαντικές εκπτώσεις σε πλήθος συνεργαζόμενων με την ΟΙΝΟΤΕΚΑ επιχειρήσεων σε όλη την πόλη. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το Φεστιβάλ, Εστιατόρια και Bars στο Ηράκλειο θα προσφέρουν set menu με προτάσεις food & wine pairing σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές απόλαυσης οίνου και φαγητού. Για όσους επιθυμούν να αγοράσουν κρασιά της έκθεσης, θα υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο για τις ημέρες της έκθεσης, αλλά και για μία εβδομάδα μετά, να αγοράζονται σε τιμές χονδρικής από την ΟΙΝΟΤΕΚΑ.

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εκεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι της έκθεσης έρχονται για να ακουστούν δυνατά. Τα εγκαίνια της έκθεσης πρόκειται να πραγματοποιήσει το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ σημαντικό ρόλο στην έκθεση πρόκειται να έχει και η Genius in Gastronomy. Τόσο ο οινογράφος και εξειδικευμένος στο κρασί Σίμος Γεωργόπουλος, όσο όμως και ο αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους Sommeliers στον κόσμο Γιώργος Λούκας, θα δώσουν δυναμικό παρών και θα πραγματοποιήσουν τόσο σεμινάρια για οινόφιλους, όσο όμως και περισσότερο εξειδικευμένα Master Classes για επαγγελματίες. Τα σεμινάρια θα είναι διαρκή καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, ενώ στοχεύουν στη γνωριμία με άγνωστες πτυχές του κρασιού, στην εκπαίδευση, αλλά και στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε επαγγελματίες του χώρου.

Επειδή όμως Φεστιβάλ χωρίς διασκέδαση δεν υπάρχει, το βράδυ του Σαββάτου είναι αφιερωμένο σε ένα πάρτυ έκπληξη με την υπογραφή της Bottega για εκλεκτούς προσκεκλημένους.
Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, έρχονται πολύ σύντομα για να δώσουν στην πόλη μια νότα διαφορετική και να αναδείξουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο εξειδίκευσης πάνω στο κρασί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ 2810282800 ΚΑΙ ΣΤΟ info@oinoteka.gr
πηγη

Σχόλια