www.CLICK4CRETE.gr
click4crete
Για τρίτη χρονιά υλοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων «Πάνθεον» στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 10:30 π.μ. που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και τη χορηγία της οικογένειας Παπουτσάκη.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας « αποτελεί προσπάθεια να κρατηθούν οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης ζωντανά και να μεταδοθεί η αρχοντιά των παλαιοτέρων στις νεότερες γενιές».



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων με τη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, διοργανώνουν παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Επιπλέον, πάντα με οδηγό την παράδοση καλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κρήτης να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ ένα παραδοσιακό φαγητό και ένα γλυκό με υλικά που προσφέρει η Κρητική ύπαιθρος που αποτελούν και τη βάση για το θαύμα της κρητικής κουζίνας Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά: Ομιλία της κ. Αναστασίας Μαρκάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα «Η κρητική Διατροφή από το χθες στο σήμερα», παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη, μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας, φωτογραφικό υλικό από το 1ο και 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα και φυσικά

να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.

Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από ειδική Κριτική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν: μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Γκλόρια Θέμος Ρήγας, ο Chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας , ο Executive Chef Πέτρος Κοσμαδάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Σουλτάτος και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Διατροφής κ Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Αναστασία Μαρκάκη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17/2/2015 στη Λένα Ηγουμενάκη

Τηλ. 6937493930

email: lena.igou@hotmail.com η στο Γιώργο Μαυραντωνάκη Τηλ. 6978332760

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη